БТА Камелия Нейкова, която ще оглави новата ЦИК, определи като голямо предизвикателство

...
БТА
Камелия Нейкова, която ще оглави новата ЦИК, определи като голямо предизвикателство
Коментари Харесай

Камелия Нейкова: Привърженик съм на машинното гласуване

 БТА Камелия Нейкова, която ще оглави новата ЦИК, определи като огромно предизвикателство новите текстове в Изборния кодекс. Тя съобщи, че е привърженик на машинното гласоподаване, само че позволи, че тук-там ще се гласоподава и на хартия.

" Там, където по непредвидени условия не може да бъде извършено машинно гласоподаване, по този начин както е планувано в Изборния кодекс, гласуването ще се организира с хартиени бюлетини ", съобщи Нейкова.

" Предвидено е във всяка избирателна секция, избрана за машинно гласоподаване, броят на отпечатаните бюлетини да бъде колкото е броят на гласоподавателите в съответната секция. Както и до момента, Централната изборна комисия и аз персонално поемам отговорност това да е по този начин. Ще би трябвало да се ползва Изборния кодекс подобен, какъвто е ", сподели още Нейкова.

Емил Войнов, номиниран за заместник-председател от Българска социалистическа партия, разгласи, че ще би трябвало нова процедура за доставка на най-малко 300 машини за гласоподаване в чужбина и добави: “Тези машини би трябвало да се съпроводени от защита, техници, които да ги конфигурират, тестват и поддържат в изборния ден ".

Камелия Нейкова ще оглави ЦИК, стана ясно след вторите политическите съвещания при президента по процедурата за назначение на нов състав на комисията, която ще би трябвало да провежда предварителни избори. Нейкова е предложение на  " ИТН ".  Председателят на ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Десислава Атанасова предложи настоящия представител на ЦИК Димитър Димитров за заместник-председател на новата ЦИК. Иван Войнов, препоръчан от Българска социалистическа партия, също ще е заместник-председател, а Севинч Солакова ще е секретар на ЦИК.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР